Vergisel Yönden Yılsonu İtibariyle Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Vergisel Yönden Yılsonu İtibariyle Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 2023 Yılının son günleri yaklaşırken, vergisel yönden yılsonu itibariyle yapılması gereken ve dikkat edilmesi gereken bazı hususlar aşağıya özetlenmiştir: - 2024 yılında kullanılması gereken ve tasdike tabi defterlerin tasdik ettirilmesi, - 2024 yılında e-defter ve e-belge s…

Şirketin Aktifinde Bulunun Arsanın Finansal Kiralama Kanunu Kapsamında Geri Alınması

➤ Şirketiniz aktifinde kayıtlı bulunan arsanın 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu kapsamında kiralama ve sözleşme sonunda geri alınması şartıyla satışının yapıldığı ve bu satıştan kaynaklı bir kazanç oluştuğu, söz konusu kazancın pasifte özel fon hesabına alındıktan sonra sermayeye ilavesin…

2023 Yılında Bağımsız Denetime Tabi Şirketler

2023 Yılında Bağımsız Denetime Tabi Şirketler Numara : 128 Tarih : 30.11.2022 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2022/128 KONU: 2023 Yılında Bağımsız Denetime Tabi Şirketler 30 Kasım 2022 tarihli ve 32029 sayılı Resmi Gazete’de “Bağımsız Denetime Tabi Şirketlerin Belirlenmesine Dair Kara…

YILSONU VE YILBAŞI DİKKAT EDİLMESİ GEREKN HUSUSLAR

İçinde bulunduğumuz günlerde vergicilerin gündeminde çoğunlukla yılsonu kapanış işlemleri ve yeni yılın planlamaları olmalı. Bir taraftan 2023 defterleri kapatılıyor, bir taraftan beyan dönemi yaklaşırken beyanname hazırlıkları yapılıyor. Dönemin yoğunluğunu dikkate alarak, yılsonu / yılbaşı için bazı uyarılar yapmakta yarar gördüm. Hepsi bilinen k…

Envanter Defteri Nasıl Yazılır ? Neler Kaydedilir ?

Envanter Defterine Kaydedilmesi Gereken Bilgiler ! Türk Ticaret Kanunu’nda envanter defteri tutmanın zorunlu olduğu belirtilmiştir. Ancak defterin içerisinde neler olması gerektiğine yönelik net ifadeler yoktur. Peki, envanter defterinde neler olmalı ? Kapanış ve açılış bilançoları Gelir tablosu Stok envanter listesi Tüm Çek / Senet …

Kısa Çalışma Başvurusunda Yeni İmkanlar

26 Mart 2020 tarihli DÜNYA gazetesinde yayımlanan “Kısa Çalışma Uygulaması ve Ödeneği” başlıklı yazımızda; 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu’nun “Kısa çalışma ve kısa çalışma ödeneği” başlıklın Ek 2’nci maddesinde; “Genel ekonomik, sektörel veya bölgesel kriz ile zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalı…

Yapılandırma Kanunu Neler Getiriyor?

Yapılandırma konusundaki kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) geçerek yasalaştı. Geçen yazımızda Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen halinden ana hatlarıyla bahsetmiştik ve yapılandırma kanun teklifinin Genel Kurul’dan geçen halini de duyuracağımızı ifade etmiştik. KAPSAMA GİREN ANA KONULAR Kanun teklifi…

Emsal Bedeli ve Değerleme

Vergi Usul Kanunu’nun üçüncü kitabı ‘Değerleme’ başlığını taşımaktadır. (Madde: 258-330) Değerleme, “Vergi matrahlarının hesaplanmasıyla ilgili iktisadi kıymetlerin takdir ve tespitidir.” Değerleme; iktisadi kıymetlerin nev’i ve mahiyetine göre; maliyet bedeline, borsa rayicine, tasarruf değerine, mukayyet değer…

Muhasebe Ücreti Öde
E-Mükellef Girişi